Slutet är nära nu....

Ja snart är detta år slut. Skall man summera det? Nej känner inte för det just nu. Men har väl inte mycket att klaga över. En dröm är i alla fall uppfylld, även om man inte riktigt förstår det än. Det är att vi äger marken runt oss nu. Att vi har lite betesmark och lite skog. Men jag trodde nog aldrig att det skulle gå att ¨få köpa lös det, men nu är det gjort!
För övrigt har jag det rätt bra just nu. I går var det stor matlagning på Myrbacken, brukar göra en massa matdosor och frysa in så man har lite akutmat ibland. Så baka jag lite också, örtbröd i långpanna som blev kanonbra! Om nån inte vet så älskar jag att baka matbröd, känner mig rik när jag har fulla frysen med matbröd. När andra gläds åt hembakt bröd så är det tvärt om här, när vi köper bröd så blir det lite extra åt oss. Men skulle tro man tjänar nån krona på att baka själv i dessa tider.
Och i dag har jag nyårsstädat åt hönsen, det var välbehövligt. Kan tala om att det är rätt bra motion att skotta dynga. Det är nog lika bra som ett styrkpass på ett gym, fast det är gratis och det gynnar fler än mig, för hönsen kuttrar så mysigt när de fär nytt spån hos sig.
Väl klar med dyngkörning så blev det en välbehövlig dusch och sen till frisören. Det var skönt att bli klippt, sen är det kul att prata med min frisör, vi uppdaterar varndra om varandras liv, för vi har det ganska lika, får och hundprat och en del hästprat. I dag ramla vi även in på våra gårdars gamla historia från 1700-talet. Så ibland skulle vi behöva en timme extra att prata. Det lustiga är att vi har bara skog emellan oss och inte alls långt från varandra, så man borde ju kunna ses, men det är den där tiden, man hinner ju inte.
Väl hemma så pyssla jag om alla djur. Sen blev det mat åt mig, gjorde mig räktortillas, mmm det var ljuvligt gott och jag är proppmätt!
Så mina lediga dagar rullar minsann på, få se vad som händer i morron då? Alltid har man nåt projekt, annars kanske man kan få vara lat sista dagen på året oxå. Den som lever får se!
Ha de gött gott folk och gott slut och god fortsättning på 2012!
Kram från Myrbackskärringa!

Myrbackskärringas vardag!

Anna heter jag och är dalkulla från början. Bor i Hagfors i Värmland. Jobbar som undersköterska på ett äldreboende. Har 1 hund ,3 katter ,12 får,oräknade höns och några ankor. Gift med min Stefan sedan den 1 augusti 2009. Och har 2 styvdöttrar. Och 2 bonusbarnbarn.Och bor på en gård i Västra skymnäs som heter Myrbacken. Trivs att odla, pyssla med djuren och vara i naturen.

RSS 2.0