Jag lever i lyx och glamour!

Efter regn kommer solsken! Ja i går var det verkligen växlande väder, men nu börjar solen att värma igen. Och det verkar som det ska vara så den närmaste veckan. Så nu är det bara att ladda för höbärgning. Hoppas att det ska slås i dag. Sen är det bara att be till vädergudarna att det blir torkväder. Sen är det närmaste året säkrat om vi har tur.
Ja tänk att jag skulle få börja tänka som en bonde?! Minns hur spännande det var att få vara med på höskörden i mina barndoms somrar. Vet hur jag drömde om att själv få ha djur att sköta om, mer än nån kanin eller hamster. Och nu sitter jag här med 11 får och 11 lamm. Och ett 50-tal höns, det är fler, men de går inte att räkna.
Och i morse när jag kom ner i köket var det 2 nykläckta kycklingar i äggkläckningsmaskin. Då är det mysigt att vakna!
Det är när min bonderomantik slår in som jag känner mig rätt simpel och enkel. Från att bott i Falu stad till att hamna på vischan och blivit bonde har det varit en inte hel jämn väg. Men det har varit värt det. Och som jag skrivit förr, jag borde varit född för hundra år sedan. Jag känner mig töntig när jag tänker på vad som är viktigt för mig.
Ge mig öppna landskap, fåglar som kvittrar, grödor som gror, vinden som smeker min kind, fåren som bräker, tuppen som gal, hundar som skäller, katter som kurrar. Ja ge mig det som är jordnära, det som lever och växer och ger mig inre frid. Allt som doftar, allt som växer och allt som ger människan ett liv. Då kan jag välja bort alla bekvämligheter som finns. Bara jag får ha allt som lever omkring mig. Jag kan välja borta dator, mobil, elen, tv, ja allt som alla tycker att man MÅSTE ha, nej vi måste inte ha allt detta, men vi måste ha allt det andra. Hur skulle livet vara utan träden som är gröna, blommorna, jorden, grödorna, djuren, dofterna, alla ljuden och alla intryck vi får av det vi har omkring oss. Jo det skulle vara fattigt, det skulle vara tråkigt och meningslöst. I alla fall för mig, vi måste ha allt detta, vi kan inte bara ha mobil, dator och tv som ger oss liv. För mig är djuren och naturen mitt glamour i livet. Jag lever ett lyxliv, för jag har djur och natur och lever mitt i det.
Jag må vara töntig, men detta är ett lyxliv, att få vara bonnig! Ett liv i en lägenhet skulle vara det värsta som kunde hända mig! Så gott folk, gå ut i naturen och se vilken lyx vi har omkring oss. Njut!

Myrbackskärringas vardag!

Anna heter jag och är dalkulla från början. Bor i Hagfors i Värmland. Jobbar som undersköterska på ett äldreboende. Har 1 hund ,3 katter ,12 får,oräknade höns och några ankor. Gift med min Stefan sedan den 1 augusti 2009. Och har 2 styvdöttrar. Och 2 bonusbarnbarn.Och bor på en gård i Västra skymnäs som heter Myrbacken. Trivs att odla, pyssla med djuren och vara i naturen.

RSS 2.0